• DK
  • DE
  • GB

Mustang og Rikke Laumann henter EM guld til Danmark

Rikke Laumann og team er just vendt hjem fra EM i Ebreichdorf både med guld og med stævnets bedste hest (Ghost Alfarvad Z) for individuelle i voltigering

Selvom der er langt fra Østrig til Vejle, så er smilet ikke forstummet hos den nykårne europamester i voltigering, Rikke Laumann. "11 år efter at jeg vandt min første sølv medalje til WEG i 2002, lykkedes det endelig at vinde guld. Jeg er helt utrolig lykkelig, stolt og også lettet. Det er en livsdrøm som endelig er gået i opfyldelse" forklarer Rikke kort efter ankomsten til Danmark.

Hele det danske voltige-team formåede at toppe på det helt rigtige tidspunkt, hvor det sidste års hårde arbejde gik op i en højere enhed til EM, hvor 3 ud af 4 runder blev vundet i et utroligt stærkt felt.

"Jeg har arbejdet yderst fokuseret hele året, og brugt min energi og mit fokus på det som var vigtigst og hvor jeg kunne rykke mest. Det har været en fantastisk proces hele året, hvor jeg har været inde og træne mange andre sider end blot voltige. Det er vigtigt at ramme den helt rigtige fysiske- samt mentale form, herunder det rigtige spændingsniveau under pres, og det har jeg forberedt mig rigtig meget på", siger Rikke Laumann.

Teamet, som udover Rikke Laumann består af longefører Lasse Kristensen, rytter og hestepasser Julie Fog Møller samt hesten, Ghost Alfarvad Z, har blot arbejdet sammen i 3½ år, men har allerede vundet flere internationale CVI stævner, 3 danmarksmesterskaber, 1 nordisk mesterskab, EM bronze 2011 og ikke mindst VM sølv 2012.

I voltigering, hvor kernen er samspillet mellem hest, longefører og voltigør, kræver toppræstationer at alle 3 parter går ind og leverer sit yderste på blot 1 minut - den tid en enkelt runde varer. Selvsagt har teamet bygget et helt fantastisk samarbejde op og kemien mellem de 3 er helt rigtig. Dog er den daglige tilpassede ridning af Ghost, hvilket rytteren Julie står for sommer og vinter, helt essentiel, da det spiller en stor rolle hvordan Ghost bliver redet i forhold til at kunne yde bedst i longen, med størst mulig balance, bærring, afskub og eftergivenhed.

"Når vi ankommer til mesterskaber bliver hestene altid tilset af en FEI dyrlæge. Her er det bare fedt, at dyrlægen kommenterer hestenes fremståen positivt efter mange timers transport. Det er bare et must, at hestene har de bedste betingelser og klarer turen godt, så de ankommer friske og veloplagte til, at også de kan yde deres bedste. Jeg kan kun sige at Mustang uden tvivl bidrager til at vi kan gå ind og yde top præstationer.